Jegersborg

JEGERSBORG FRA SISTE DEL AV 1800-TALLET


Dette er en laftet bygning, og er det siste bygget som kom til tunet i Koppang sentrum ca. 1992. Huset har stått i Tresdalen nord for Koppang, og ble gitt i gave av Erich Mathiesen på Atnosen til Kunst- og Håndverksforeningen på Koppang, og overdradd til Stor-Elvdal Hotell i 2014.
Jegersborg huser i dag museumsbiblioteket ved Stor-Elvdal Hotell. I flotte bokskap utført av lokalbedriften Kaupang Møbler finner vi her mange svært sjeldne og viktige bokverk.


Her kan kort nevnes noen representative eksempler fra Stor-Elvdal kommunes såkalte «Bjørnsonsamling». I tillegg har vi en komplett rekke av alle Bjørnstjerne Bjørnsons førsteutgaver, og en svært viktig samling av Aasmund Olavsson Vinje.


Også en nasjonsbygger som Henrik Wergeland er godt representert med viktige bokeksemplarer.

Av personer som var med på å dominere det politiske bildet på 1800-tallet, har biblioteket håndskrifter av blant annet Grev Herman Wedel Jarlsberg, Søren Jaabæk, Ole Gabriel Ueland og Johan Sverdrup.


Dette flotte lokalet kan brukes som møterom.

Museumsbiblioteket er åpent for omvisninger i forbindelse med arrangementer ved Norsk Kultursenter, og ved forespørsel så sant det lar seg gjøre.

Ta direkte kontakt med eier Pål Sagen på telefon 92 81 84 65 for ønske om omvisning.